MVO voor een fotografie bedrijfje?

Inderdaad het klinkt als een marketing dingetje, maar ja wat verwacht je ook, als je als commercieel fotografie bedrijf met name voor marketeers werkt? Aan de ene kant hebben we het prima voor elkaar en aan de andere kant heb ik (nog) niet de indruk dat dit een rol speelt bij het kiezen van een fotograaf. Maar dat laatste moet de motivatie ook niet zijn natuurlijk.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Al enkele jaren denk ik, ‘we’ moeten daar iets over zeggen op de site. Per slot van rekening heeft STUDIOVHF al bomen geplant en liggen er al bijna 2 jaar zonnepanelen op de studio. Nu hoor ik je denken, ja dat bespaart de hoge kosten van gas en dat is ook zo, maar toch!

Eind vorig jaar kreeg ik een opdracht van Ricoh (Copiers & Print). Hartstikke mooi natuurlijk, dat zo’n groot internationaal merk voor jou kiest (ook al werk ik met Canon 😀). Het concept en de details werden besproken met de marketing afdeling, offerte opgemaakt en geaccepteerd en dan komt de afdeling inkoop… Vragen over kwaliteit, milieubeleid etc. Nu hoef je als klein bedrijf geen ISO 14001 kwalificatie te hebben, maar toch. Een verwijzing naar wat we wel doen zou toch mooi zijn?

Afgelopen maandag heb ik de ‘Kennissessie Duurzaamheid en Circulariteit’ bijgewoond, georganiseerd door ondernemersvereniging Heino Aktief. Ik dacht nog: “ik hoef daar niet heen want ik ben maar een kleine speler” (dit even afgezien van de gezelligheid natuurlijk). De spreker Luck van der Burg, geen onbekende, had daar op geanticipeerd en deze slogan stond op ėėn van zijn pagina’s in de presentatie:

“Ik ben maar een kleine speler in het geheel dus ik kan weinig verschil maken”

Soms heb je een zetje nodig!

De pagina is in het Engels geschreven, want dat dan kan hij op beide sites dienen. Via de button hieronder kun je er alles over lezen:

Vincent Hartman

Commercial Photographer, Digital Marketer, SEO

https://www.studiohig.com/
Vorige
Vorige

Strijd van Salland 2024

Volgende
Volgende

Foto’s Paasvuur Heino 2024