Op naar 2021!

Wellicht wat onverwacht, maar we hebben toch een uitstekend jaar gehad! Na een bijzonder goed eerste kwartaal (je weet wel met van die cijfers die je gaat extrapoleren naar een heel jaar omdat dat goed voelt 🙂), ontkwamen ook ‘wij’ niet aan een behoorlijke dip in het tweede kwartaal. Echter, vergeleken met collega’s die uitsluitend bruidsreportages en andere particuliere fotografie doen kwamen wij er goed vanaf, om over collega ondernemers in de horeca maar helemaal niet te spreken.

Vanaf onze terugkeer in Nederland hebben we het werk in Nederland en Schotland mooi kunnen combineren, het was echt ‘the best of both worlds’. Nu zijn we pieken en dalen wel gewend en daarom hebben we er bij terugkeer naar Nederland voor gezorgd dat we ten aanzien van ons kostenpatroon beter bestand zouden zijn tegen die dalen, maar dat was meer bedoeld als ‘in theorie dan’, want met de gebeurtenissen van afgelopen jaar hou je natuurlijk geen rekening.Toen ik hier tijdens de eerste lockdown in de studio en op kantoor aan het schilderen was heb ik me afgevraagd of dit ‘anti-cyclisch investeren’ wel zo’n goed idee was, maar goed ik ga er altijd maar vanuit dat ‘the light at the end of the tunnel’ niet ‘that of the uncoming train’ is! Fotografie is enorm gestegen in populariteit en mede door de versnippering aan de aanbodzijde, biedt de markt nog steeds enorme kansen.

We schreven in maart nog: “wij zijn er klaar voor als u dat bent” en dat kwam in het derde kwartaal. Blijkbaar had u nog wat in te halen?

We hebben dan ook weer leuke en mooie foto’s mogen maken:

Een mooi afwisselend allegaartje weer en dan heb ik me maar beperkt tot de liggende foto’s en heb ik de productfotografie en de vele portretfoto’s nog buiten beschouwing gelaten (zie disciplines in het menu).

Een aantal fashionfoto's wil ik u echter niet onthouden:

Trees For Life

Elk nadeel heb z’n voordeel zeggen ze wel eens en tijdens die uren relaxed schilderen in de studio draaien de radertjes natuurlijk gewoon door. Afgezien van de bedrijfsmatige vragen zoals hierboven beschreven, schoten me ook een aantal one-liners door het hoofd zoals: ‘take back control’ en ‘now is not the time’. Beiden van een Britse politieke club die meer bezig is met wollen taalgebruik dan met verantwoordelijkheid nemen (ik zal er verder niet op in gaan, beloofd!).

De one-liner ‘take back control’ zie ik nu vooral in het licht van dat de natuur ons een les’je’ leert. ‘Now is not the time’ zie ik in het licht van, dat het nu tijdens een economische crisis niet de tijd is om geld uit te geven aan een goed doel als Trees For Life, maar dat is het natuurlijk juist wél. Op onze Schotse site schreven we er al eerder over.

We zijn gestart met het planten van bomen en hebben nu een virtueel bosje (Grove) van 10 bomen bij Trees For Life.

Dus om nog maar een slogan uit de kast te halen, dit keer van een supermarkt keten: 'every little helps!’

De bomen worden fysiek geplant, maar de plek en het soort boom wordt bepaald door Trees For Life. Het virtuele hierin is dat STUDIOVHF een pagina heeft op de website van Trees For Life waar de voortgang kan worden gevolgd. Geen afgebakend stukje bos dus.

Klik op onderstaande foto voor om een indruk te krijgen van wat Trees For Life doet.

Echt doen, de video bevat prachtig beeldmateriaal en geluid aanzetten voor dat mooie Schotse accent:

Trees for Life - Restoring the Caledonian Forest (only the header image is taken by us)

Het idee was om gasten tijdens een spetterende openingsparty van de vernieuwde studio, in de gelegenheid te stellen een boom te planten. Beter dan goed bedoelde r… attenties toch?

Helaas laat dat feestje nog even op zich wachten

Begin volgend jaar moet onze grove gegroeid zijn naar ruim 40 bomen.

U kunt het volgen en zelf een boom planten door op onderstaande foto te klikken:

Click on ‘add trees to this grove’ om uw bomen te planten!

Click on ‘add trees to this grove’ om uw bomen te planten!

2021

Begin volgend jaar hebben we al weer een paar mooie klussen gepland staan op het gebied van bedrijfsfotografie, interieur, lyfestyle en fashion. Dus daar zien we weer naar uit! Ook verwacht ik dat we weer vele (honderden?) zakelijke portretten mogen maken maar dan moet dat klote virus natuurlijk wel snel de kop in gedrukt worden.

Ook ga ik ervan uit dat de productfotografie goed van de grond komt. Onze zoekposities in google kruipen landelijk omhoog en midden volgend jaar zou dat toch een keer op peil moeten zijn.

Bedankt voor het afgelopen jaar, fijne feestdagen gewenst en tot ziens in 2021!

Vincent Hartman

Vincent Hartman

Commercial Photographer, Digital Marketer, SEO

https://www.studiohig.com/
Vorige
Vorige

Even een update!

Volgende
Volgende

Verbouwing Fotostudio