Next level shit!

Zoals je weet moet een website up to date blijven en iedere keer als ik foto’s in het portfolio toevoeg of weghaal, denk ik weer: “oops de laatste blog is van oktober 2021”..! Natuurlijk kan de bezoeker aan de twitter en instagram feeds op de nieuwspagina zien dat we actief zijn, maar toch. Inmiddels is het eerste kwartaal van 2022 afgerond en het was weer lekker ‘the best of both worlds’. Ik heb nog even overwogen dat als titel te gebruiken maar ja, click bait hè?

We gaan ons best doen de lading bij de titel te laten passen, maar voel je vrij om de tekst te skippen en alleen plaatjes te bekijken.

A modest start:

 

Laten we met de saaiste foto’s beginnen! Geloof het of niet maar deze foto’s dekken toch de lading meer dan dat je zo op het eerste oog zou zeggen. Netjes uitgelicht en zo, het juiste perspectief, neutrale afbeeldingsmaatstaf en correcte kleuren. Ze voldoen aan de eisen voor productfotografie, ook al zijn de producten ‘een tikje’ saai (de klant weet dit overigens en waardeert de directheid 😊).

De foto’s zijn geschoten in een door ons ontworpen en uitgerustte product fotostudio bij een toeleveringsbedrijf aan de UK care industry, gevestigd in South Tyneside (Newcastle).

Op termijn gaan we de shoots doen vanuit ons kantoor in de Nederlandse studio via ‘remote tethered shooting’. Hier hebben we al mee ge-experimenteerd toen we niet konden reizen en in samenwerking met de mensen daar, werkt dit heel goed. We hebben de apparatuur daar zelf fysiek ingesteld en kunnen vanaf hier door de camera kijken en de lokale operator instrueren. Met behulp van het eerder geschoten kleurprofiel verzorgen we hier verder de beeldbewerking.

Da’s toch wel erg ‘next level’ voor een fotograaf die nog in de donkere kamer heeft gestaan, of niet?

To spice it up!

DeesieDjoeks, voor een avondje Nedersaksische Rock en Roll

Wolfgang Saufi, der König von die Oktoberfesten

 

Het is niet altijd feest zeggen ze wel eens en inderdaad de afgelopen 2 jaar hebben we er te weinig van gehad, maar dat betekent niet dat de hier bovenstaande artiesten hebben stilgezeten. Druk is er gerepeteerd en ook aan de marketing communicatie uitingen is gewerkt en zoals je ziet mochten wij daar onze bijdrage aan leveren.

Het was even feest in de studio en nog steeds zorgt een neerdwarrelend confetti papiertje voor een glimlach! Gelukkig hebben we via de social media kanalen van bovenstaande artiesten kunnen zien dat ze het podium weer gevonden hebben! Je kunt ze volgen via: https://www.instagram.com/DeesieDjoeks/ en https://www.instagram.com/wolfgangsaufi/.

Voor meer foto’s van artiesten, klik hier: bandfotos.

Over ‘spicing-up’ gesproken. Wat doe je als je gevraagd wordt interieurfoto’s te maken van de net opgeknapte ruimtes van een dansstudio, die laten we zeggen, nogal functioneel zijn? Inderdaad breng de doelgroep in beeld! Al met al is er een leuke serie foto’s ontstaan die zowel door de interieurbouwer als de dansstudio gebruikt gaan worden. Voor meer interieurfoto’s, neem hier een kijkje: interieurfotograaf.

Bedrijfsfotografie Bytesnet Groningen

True ‘next level’ is het datacenter van Bytesnet in Groningen. Begonnen als internet exchange zo’n 20 jaar geleden, Bytesnet is nu een van de meest innovatieve en duurzame datacenters in Nederland. Het mooie van Bytesnet voor STUDIOVHF is dat we hier verschillende disciplines van de fotografie kunnen combineren. Van interieur- en architectuurfotografie tot algemene bedrijfsfotografie en portret.

Next level teamwork

Reclamefotografie voor de London Designer Outlet (LDO)

Iedere discipline van de fotografie heeft zo z’n eigen specifieke karakteristieken en technieken. Al jaren probeer ik daar een aantal van, op zo goed mogelijk niveau uit te voeren en gelukkig heb ik voldoende ‘autistisch niveau’ om er ‘schotjes’ tussen te zetten, if that makes sense?. Dat helpt maar soms is het ook lastig en moet je op tijd een schotje verwijderen.

Zo heb ik onlangs een paar interieurfoto’s gemaakt zonder de juiste optiek en het juiste statief bij me te hebben en de resultaten waren alleszins acceptabel en de klant was blij. Bij portretfotografie probeer je van te voren te bepalen hoe je de foto gaat maken zodat je je tijdens de shoot volledig kan concentreren op de persoon.

Bij reclamefotografie worden ‘de schotjes’ bepaald door het communicatie doel van de opdrachtgever en die zit na uitgebreid voorafgaand overleg stevig in m’n hoofd. Op de dag zelf is het een beetje als een bruidsreportage, topsport dus en vooral: teamwork!

Toen de aanvraag voor bovenstaande LDO shoot binnenkwam sprong ik een gat in de lucht van enthousiasme. Voor dezelfde opdrachtgever had ik al een keer interieur- en vastgoedfotografie gedaan in Schotland en een vergelijkbaar idee hadden we al eens besproken voor een andere designer outlet. De pandemie gooide echter roet in het eten. Nu is het er dan toch van gekomen, maar dan in Londen, ook leuk!

Het geheel werd bijzonder goed voorbereid en ik heb de nodige ervaring, maar spannend blijft het altijd. Per slot van rekening staat er op zo’n dag een team van 8 personen op je te wachten. En juist dat team zorgt ervoor dat de gehele dag soepel verloopt. En de flexibiliteit van het team hadden we nodig, want niet alles was natuurlijk goed van te voren te plannen zoals het weer bijvoorbeeld. Dit outlet center was maar ten dele overdekt, dus we hadden wisselende lichtomstandigheden. De foto bij de net geopende Tommy Hilfiger store stond op het ‘must have lijstje’ en hadden we derhalve midden op de ochtend gepland. Op de bewuste dag in februari hadden we echter 4 seizoenen in een dag (net als in Schotland) en uiteindelijk is de foto pas eind van de middag gemaakt met knetterhard laag invallend zonlicht, ik hou daar wel van.

Meer foto’s uit deze serie kun je zien op de pagina:

 

What’s next?

Net als de start van 2020 heb ik al weer stiekem de cijfers van begin 2022 geëxtrapoleerd naar het hele jaar en ook al is dat naief, het ziet er goed uit. Brexit, Corona, de oorlog in Ukraine en de inflatiecijfers laten natuurlijk zien dat de toekomst niet te voorspellen is. Ik ben niet tegen verandering hoor, maar wil wel graag zelf aan zet zijn 😀!

De komende maanden staan in ieder geval weer in het teken van ‘the best of both worlds’ en daarna zien we wel weer verder.

Vincent Hartman

Commercial Photographer, Digital Marketer, SEO

https://www.studiohig.com/
Vorige
Vorige

Farmstacle Run Heino 2022

Volgende
Volgende

Opening waterveld Hockeyclub de Hoeksche Waard