Foto’s Paasvuur Heino 2024

Dit jaar hadden ‘we’ de eer het Paasvuur in Heino te mogen fotograferen. Het Paasvuur in Heino is een evenement dat traditiegetrouw wordt georganiseerd door vrijwilligers van carnavalsvereniging ’t Giet Vedan.

Voor het eerst dit jaar worden de inkomsten niet meer ingezet om de eigen carnavalswagens te maken maar wel worden andere carnavalsgroepen hierin ondersteund. Ook De Strijd Van Salland (tegen Kanker) die de garderobe verzorgde, deelt mee.

Foto's Paasvuur Heino 2024

Het is een evenement voor jong en oud. Zowel liefhebbers van springkussens, dansen met Clown Knapie, hardstyle en hardrock liefhebbers komen aan hun trekken. Maar ook lekker bijkletsen bij het vuur en spelen in het gras, het kan allemaal! Al jaren komen we als bezoeker naar het paasvuur en de vorige editie staat me nog met veel plezier bij. Wat ik me ook nog goed kan herinneren is dat we een keer niet konden komen toen we in Schotland woonden. Een live verslag van Mark Bruggeman van Made by Drones, maakte toen veel goed!

Ook wij zijn als gezin blij, dat we (weer) in Heino wonen en bezoeken graag de vele door vrijwilligers georganiseerde evenementen en dan bij voorkeur zonder camera want anders wordt het weer werk. Voor het Paasvuur maakten we graag een uitzondering en het was een genot om met dit team te mogen werken:

Vrijwilligers Paasvuur Heino

Een ‘can-do’ attitude, niet lullen maar poetsen!

Aansteken door CV ZegIkNiet

De eer het paasvuur aan te steken kwam dit keer ten goede aan Carnavals Vereniging Zeg Ik Niet. Ze hebben alles uit de kast gehaald om daar wat van te maken. In de weken voorafgaand aan het Paasvuur, ging het als een lopend vuurtje door het dorp dat hun oppergod Zeus, met zijn fakkel 🔥 onderweg zou zijn vanaf de berg Olympus naar Heino!

 

De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Als er iemand met een 8-pack het terrein opkomt met fakkels, dan belooft dat wat!

Helaas liet hun zorgvuldig ge-engineerde catapult hen in de steek. “Hij dut ‘t Niet” was het commentaar van cvZegIkNiet, maar uiteraard hadden ze een back-up plan en zagen we met z’n allen toch het licht!

Weer of geen weer, wij hebben feest!

Ook het weer gooide geen roet in het eten. Hoewel… we hebben toch enige minuten in de dranktent enorm last gehad van de rook. En zoals je vast wel verwacht hebben fotografen een hekel aan rook.

Het publiek liet zich de vreugde echter niet bederven en liet de regen letterlijk over hun heen gaan (het lijken wet Britten), want een paar druppels neemt ze hun feestje niet af:

 
 

In the Attic

Nieuw dit jaar was dat het platform voor beginnende bands, In The Attic, ook een podium had. Dit kwam de diversietijd in aanbod van muziekstijlen zeker ten goede en doet recht aan de doelstelling van ‘t Giet Vedan, een evenement voor jong en de oudere jongere te zijn.

Ook leuk voor ondergetekende want voor In The Attic verzorgen we al jaren met veel plezier de fotografie: Foto’s In The Attic Music Festival.

 
 

Een Paasvuur en tentfeest in één!

Een evenement vastleggen als dit is eigenlijk drie evenementen vastleggen, maar dan in één. De potentiële lastige lichtomstandigheden vond ik wel leuk, maar als je dan besluit om het niet naar je hand te zetten met behulp van een flitser en alles met bestaand licht te doen en dus met een vast brandpunt, dan leg je jezelf wel wat beperkingen op. De vele verzoeken om van verschillende bezoekers foto’s te maken was vooral in de tent lastig, omdat er buiten het podium, nagenoeg geen licht was. De tent was ook vol, dus als ‘uitzoomen’ bij een vast brandpunt lens, achteruitlopen wordt, dan moet de groep niet te groot zijn.

Wat licht betreft kwamen een drietal vrienden (zie foto 5 in de slideshow hieronder) met de suggestie, bij te lichten met een telefoon. Nou bedankt heren, dat hebben we vervolgens veelvuldig toegepast!

 
 
 

👉Delen? Dan graag via het copy/pasten van de url (adresbalk) van deze blog, alleen dan blijft toegang tot de flickr foto’s in stand.
Wil je een foto delen op je eigen socialmedia kanaal dan wordt het taggen van @STUDIOVHF gewaardeerd👍, of nog liever: een linkje naar dit artikel, zodat men de rest ook kan zien.👈

Veel kijkplezier!

Vincent Hartman

Vincent Hartman

Commercial Photographer, Digital Marketer, SEO

https://www.studiohig.com/
Vorige
Vorige

MVO voor een fotografie bedrijfje?

Volgende
Volgende

Actie foto’s voor de Handbal in Heino