Even een update!

Vanzelfsprekend houden wij de website up to date met recent fotowerk, maar als het op tekst aankomt wordt het toch lastiger. Een kort tekstje plaatsen bij een foto in de gallery dat gaat nog, maar uitgebreid bloggen schiet er de laatste tijd wat bij in. Nu moet ik ook zeggen dat het jaar tot nu toe nogal gezapig heeft doorgekabbeld, zeker in vergelijking met vorig jaar!

Vorig jaar begon dan ook fenominaal, met mooie projecten aan de andere kant van de plas, gevolgd door bijna helemaal niets en toen ging het weer helemaal los! Dat zag je ook aan de omzetcijfers, waarvan de grafiek enorme pieken en dalen liet zien. 2021 begon traag, maar vanaf het 2e kwartaal lijkt het toch weer de goede kant op te gaan en met een beetje mazzel kunnen we binnenkort weer wat klussen oppakken aan de andere kant… Time will tel!

Niet dat we in dit jaar tot nu toe geen uitdagende klussen hebben gedaan, integendeel!

We don’t hold all the cards! (uit een serie brandingfoto’s voor Team6Max).

Fashion & Reclamefotografie

We hebben weer een aantal mooie series foto’s mogen maken in de categorieën reclame- en mode- en kledingfotografie. Het leuke hieraan is dat het teamwerk is en dat alle invloeden samen komen in één beeld waar iedereen enthousiast over is. Het uitdagende eraan is om die invalshoeken en ideeën te verwerken in een beeld dat past bij de merkuitstraling èn past bij het beeld dat wij willen maken en valt binnen voor onze minimale kwaliteits eisen. Vaak moet dat dan ter plekke ingevuld worden en dan moet ik zeggen dat een beetje ervaring in verschillende disciplines en kunnen werken onder tijdsdruk zoals bij bruidsreportages het geval is, uitstekend van pas komt!

Interieurfotografie

Daar waar de afgelopen jaren een groot deel van ons werk bestond uit interieur- en architectuurfotografie, is het dit jaar magertjes. Natuurlijk helpt het niet dat we geen projecten in Schotland hebben kunnen fotograferen maar ook hier in Nederland zijn er een aantal projecten uitgesteld. Wat is het dan mooi dat je dan lokaal je hart kan ophalen bij een iemand die net zo bezig is met muziek als wij met fotografie:

Meer foto’s van Hillroad Records kun je zien in de gallery interieurfotografie.

Productfotografie

Ook hebben we weer een grote diversiteit aan producten gefotografeerd en als we er een uitdagende klus uit moeten lichten dan is een recente opdracht sieraden fotografie daar zeker één van! Binnenkort zal de gallery productfoto’s ge-update worden, met nog een aantal foto’s en ik zal de doelgroep hier in huis een keuze laten maken.

 
 

De Droom van Zwolle

Tja, tijden veranderen en zo ook bij de Droom van Zwolle. De huidige vorm van de Droom van Zwolle stopt en de prachtige lokatie wordt verlaten. Erg jammer, want ik had er vanaf het begin wel wat mee, je leest het hier: Droomvrouwen.

Ook hebben we er veel mogen fotograferen, zoals deze foto, die nu een van de ‘forever favourites’ is:

De Huiskamer van de Droom van Zwolle.jpg

Nu ben ik wel de laatste die daar wat van kan vinden of zoiets, want veranderen is zeer herkenbaar, maar goed net als ieder ander wil ik altijd graag terugkomen naar iets wat er nog steeds is. Zelfs vanuit Schotland kwam ik nog wel eens bij de Droom van Zwolle:

(video door Anita Janssen)

Gelukkig blijft de geest van de Droom van Zwolle overeind.

Ook is het een tijd van afscheid en daarom werden Anja, Jitske en Kirsten nog een keer in het (flits)licht gezet:

Anja

Jitske

Kirsten

Update (20240429) : De Droom van Zwolle heeft een nieuwe locatie! Je leest het hier: Droom in het Bos.

Lierderholthuis

Voor stichting Plaatselijk Belang Lierderholthuis mochten we op pad om een serie foto’s te maken in en rondom het dorp. De eerste week dit zowel qua weersomstandigheden en qua ‘blad aan de boom’ te combineren was, viel ook nog eens samen met de verdere versoepelingen in de Corona restricties.

Dorpshuis Lierderholthuis.jpg

We konden daarom ook een gedeelte van de activiteiten van de sportvereniging Lierderholthuis meepakken, te weten: tennis, volleybal en kickboxen.

En het laatse weekend van september voegden we daar nog wat foto’s aan toe van de speelplaats in Lierderholthuis:

(SVP delen graag via de sharing button hier onder of via het copy/pasten van de url van deze blog, alleen dan blijft toegang tot de flickr foto’s in stand. Wil je een foto delen op je eigen socialmedia kanaal dan wordt het taggen van @STUDIOVHF gewaardeerd, of nog liever: een linkje naar dit artikel, zodat men de rest ook kan zien 😀.)

Sallandse Voetbaldagen Heino

En zolangzamerhand keren meer activiteiten terug naar normaal. Zo konden ook de Sallandse Voetbaldagen doorgang vinden:

De Sallandse Voetbaldagen combineren voetbal en outdoor activiteiten in één.

Sallandse Voetbaldagen Heino.jpg

(SVP delen graag via de sharing button hier onder of via het copy/pasten van de url van deze blog, alleen dan blijft toegang tot de flickr foto’s in stand. Wil je een foto delen op je eigen socialmedia kanaal dan wordt het taggen van @STUDIOVHF gewaardeerd, of nog liever: een linkje naar dit artikel, zodat men de rest ook kan zien 😀.)

Al weer 2 jaar hier!

‘Time flies when you’re having fun!’ zeggen ze weleens, maar of dat helemaal voor de laatste 1,5 jaar gold? Het is niet dat we geen fun gehad hebben en we niets geleerd hebben, maar ik heb toch het gevoel dat de tijd en beetje stil heeft gestaan. Ik kan dan ook niet wachten op een verdere normalisering van het ‘nieuwe normaal’ en voor mij is dat veel verschillende fotografie in een geografisch gebied zonder grenzen!

Vincent Hartman

Commercial Photographer, Digital Marketer, SEO

https://www.studiohig.com/
Vorige
Vorige

Opening waterveld Hockeyclub de Hoeksche Waard

Volgende
Volgende

Op naar 2021!