Eindejaars blog 2022

Tjonge wat een jaar! Dat is niets nieuws natuurlijk zul je zeggen, maar 2022 is toch wel bijzonder. Bijzonder omdat ondanks alles wat er gaande is, het voor ons het beste jaar ooit is qua aantal en kwaliteit van de opdrachten. Voor de grap heb ik eens even gekeken of er een verband bestaat tussen de hoeveelheid data en de omzet: in 2121 was dat 0,99 TB en in 2022 1,66 TB! Als er een verband bestond zou de omzet dus met 66% moeten zijn gestegen, maar helaas, zo mooi is het nou ook weer niet. Dat verbaast me ook niet want er zit nu eenmaal een grens aan het aantal uren en ook zijn een aantal events nogal data vreters. Wel was het weer de best of both worlds en dan hebben we het over opdrachten in zowel Nederland als in het (on)Verenigd Koninkrijk. Ook mochten we Duitsland weer aan het rijtje toevoegen.

Bedrijfsfotografie

Het overgrote deel van de fotografie opdrachten kunnen het beste worden samengevat als bedrijfsfotografie. De foto van de fitte ondernemer die het heeft over de stijgende lijn vond ik het beste als header-image bij deze blog passen. Hier een greep uit de gemaakte bedrijfsfoto’s van het afgelopen jaar:

 
 

Voor meer foto’s:

Productfotografie

Ook hebben we weer een groot aantal productfoto’s gemaakt, zowel hier in de studio in Heino als in Newcastle, maar ook op locatie. Het zogenaamde ‘tethered shooting’ waar we begin van het jaar enthousiast over schreven, ligt even stil daar de persoon in opleiding die dat op locatie zou moeten doen, vertrokken is. Dus mochten wij wat vaker naar Newcastle en dat vonden we helemaal niet erg.

 
 

Voor meer foto’s:

Vastgoed en interieurfotografie

Ook hebben we weer een groot aantal panden en interieurs mogen fotograferen, met opdrachtgevers vanuit oost Nederand tot aan Canada toe. Soms zijn die mooi en efficient in te plannen en dan zit de maand zo maar weer vol. Hieraan ten grondslag ligt de SEO die zorgt voor organische bezoekers en het portfolio zorgt dan weer voor de conversie.

 
 

Voor meer foto’s:

Event fotografie

Het veel uitvoeren van verschillende disciplines in de fotografie, houd je fris en scherp. Wat dat betreft zijn product- en interieurfotografie het uiterste van evenementen fotografie. De mix zorgt er altijd voor dat je ondanks de vele jaren ervaring niet op je routine gaat werken.

Daar waar ik als control freak lekker alles in de hand heb bij producten in de studio en in iets mindere mate bij interieur, kun je je bij evenementen fotografie alleen maar goed voorbereiden op wat gaat komen en daarna is het anticiperen geblazen. Soms loop je door de lichtomstandigheden tegen grenzen aan en is de marge tussen ‘erg mooi’ en ‘jammer maar helaas’ erg dun. maar ook dat weet je van de voren en kun je de foutmarge proberen in te calculeren. De openings foto van de slideshow hieronder, genomen in het Dominicaen Klooster te Zwolle, is daar een mooi voorbeeld van (voor de liefhebbers 85mm f1.4, 1/100s bij iso 6400):

 
 

Gelukkig nieuw jaar!

Hartelijk bedankt voor jullie vertrouwen en de prettige samenwerkig in het afgelopen jaar en tot ziens in 2023!

Vincent Hartman

Commercial Photographer, Digital Marketer, SEO

https://www.studiohig.com/
Vorige
Vorige

In the Attic live music festival maart 2023

Volgende
Volgende

Farmstacle Run Heino 2022